Nieuws uit Meer Vitaal

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sport

Volleyballers gezocht!

SV Groot Meerssen heeft (naast een grote turnafdeling) een kleine volleybal afdeling, die uitbreiding zoekt! Momenteel is er een groep senioren actief op recreatief niveau, onder begeleiding van een ervaren trainer. Er wordt getraind op woensdagavonden om 20:00 in sporthal Marsana. Na de training is er meestal nog een "evaluatie" in de kantine. Heeft U belangstelling? Kom gerust eens kijken op een woensdagavond!

Sport

Padelbanen bij TC Volharding

Bijzonder trots is Tennisclub Volharding in Meerssen.

Per januari 2023 zullen er namelijk twee gloednieuwe padelbanen schitteren op de club.

Padel is ongekend populair op dit moment. Steeds meer mensen willen kennismaken met padel of zoeken een gezellige club.

TC Volharding is druk met de voorbereidingen zodat iedereen per januari vrijblijvend kennis kan maken met padel en/of tennis in Meerssen.

Padel en tennis zijn booming en dat snappen wij maar al te goed. Waar het aantal tennisleden het afgelopen jaar met 6% steeg, verdubbelt het aantal padellers jaarlijks.

Padel is een nieuwe dynamische sport die je blijft verrassen.

Geen wonder dat het de snelst groeiende sport van Nederland is. Natuurlijk zijn er nog veel nieuwsgierigen die we graag op onze verenigingen willen verwelkomen. De komende tijd volgt er spoedig meer info over de mogelijkheden om kennis te maken met padel zoals startersclinics, de officiële opening en/of een open dag. Hierdoor kunnen potentiële padellers en tennissers op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport en onze vereniging. Tot snel!

Lid worden: mail naar ledenadmin@tcvolharding.nl

Voor Info bel gerust met Claudia via 06 14 31 77 82.

Website: www.tcvolharding.nl.

Adres TC Volharding: Molenveldweg 5a Meerssen.

Sport

FuzeField in Bunde geopend

Na basisschool de Lindegaerd in Rothem werd vandaag ook op basisschool Franciscus in Bunde het FuzeField officieel geopend. Een FuzeField is een interactieve beweegvloer op het schoolplein die bewegen, educatie en spelen combineert. Kinderen worden zo uitgenodigd om samen te werken. Meerssen is hiermee de eerste gemeente in Limburg.

Wat is een FuzeField?

Op een FuzeField spelen kinderen educatieve spellen rondom topografie, rekenen, gezondheid, taal, klokkijken en bewegen. De beweegvloer is in de buitenlucht en kinderen kunnen de spellen zelfstandig gebruiken. Leerkrachten krijgen op die manier even ademruimte, terwijl de leerlingen leren, bewegen en samen plezier hebben. Stichting Bunde Beweegt is medefinancierder van het FuzeField.

Positief 

Wethouder Vanessa de Rond is bij de opening aanwezig en enthousiast over de FuzeField. “Je ziet dat er goed is nagedacht over de fysieke kant van kinderen. De bewegingen zijn eenvoudig en daardoor zeer toegankelijk. Het programma geeft direct opbouwende feedback aan de spelers. Dat motiveert en stimuleert de hersenen op een positieve manier. De lesstof blijft zodoende beter hangen.”

Kansengelijkheid

Schooldirecteur Ron Winkens van Basisschool Franciscus: 'Kinderen die in de klas bij de reguliere aanpak vastlopen, krijgen via het Fuze-Field meer oefenmomenten én op een andere manier ook de mogelijkheid om hun leerdoelen te bereiken. Ons thema voor schooljaar 2022-2023 is dan ook; 'Ook leren door bewegen! Het Fuze-Field sluit hier perfect bij aan."

Sport

Alleskunner Meerssen groot Succes

Vandaag was het een groot succes tijdens de Herfst Experience. Op het programma stond De Alleskunner Meerssen editie. Maar liefst 80 kinderen, dachten alles te kunnen, en stonden vanochtend in de Marsana Arena klaar om de strijd aan te gaan. Er werd zowel in teamverband als individueel gestreden. Ook onze wethouder sport Inge Smeets kwam langs om het enthousiasme en de strijdlust van de deelnemende kinderen te aanschouwen. Rondom de kerstdagen komt er weer een te gekke activiteit, dus houdt de socials in de gaten. 

Sport

Daily Mile - Beweegweek Bs De Lindegaerd

De Daily Mile als start voor de Beweegweek van Basisschool De Lindegaerd

Vanochtend omstreeks 08.30 uur werd door Wethouder Inge Smeets het startsein gegeven voor de beweegweek op basisschool de Lindegaerd. De eerste activiteit van deze week was de Daily Mile. Alle leerlingen en leerkrachten liepen of renden 15 minuten lang meerdere rondjes op een speciaal afgezet parcours.

“We constateren dat niet alle kinderen uit Meerssen voldoen aan de Beweegnorm en dit kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid op de lange termijn. Hoe jonger kinderen sport ervaren en ervaren dat dit ‘erbij hoort’ net als eten, slapen, hoe beter dat is voor hun fysieke staat. Het is ontzettend mooi dat basisschool de Lindegaerd heeft gekozen voor een beweegweek en te starten met de Daily Mile waardoor ieder kind in beweging komt” aldus Wethouder Smeets. Het is makkelijk en leuk en iedereen kan meedoen op z’n eigen tempo.

Ook directeur van de Basisschool Gillian Garritzen denkt er zo over. “Wij willen graag een actieve bijdrage leveren in de bestrijding van bewegingsarmoede. Beweging is essentieel in de ontwikkeling en het leven van kinderen. Daarom dat we gekozen hebben een Beegweek en de Daily Mile”.

De komende week zal dagdagelijks gestart worden met het rennen van 1 Mile. Daarnaast zullen ook andere activiteiten met het thema bewegen en gezonde leefstijl de revue passeren.

De Daily Mile is een effectief bewezen interventie. Uit recentelijk onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat de conditie omhoog gaat, kinderen zich beter kunnen concentreren en kinderen beter in hun vel zitten. De Daily Mile sluit volledig aan bij JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst wat bijdraagt aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. 

Sport

De Alleskunner Meerssen

Denk jij dat je alles kunt en lijkt het je leuk om te strijden tegen andere alleskunners? Met allemaal verschillende opdrachten van hard nadenken tot bewegen en van alleen tot met een groepje. Doe mee en toon je skills tijdens De Alleskunner Meerssen editie. Schrijf je in via de volgende link:

De Alleskunner Meerssen (meer-vitaal.nl)

Sport

Beweeg Bewust Meerssen van start!

Sport en beweging om jouw gezondheid te verbeteren

Duurzaam bewegen en het verbeteren van je algemene gezondheid, dat is Beweeg Bewust! Beweeg Bewust is een beweeginterventie ontwikkeld door Maastricht Sport i.s.m. medisch specialisten. Door middel van intensieve persoonlijke begeleiding, heeft sport en bewegen direct een positieve invloed op je gezondheid. Zonder hierbij te forceren en met veel plezier!

Meer informatie

Wil je meedoen of eerst meer informatie over Beweeg Bewust verkrijgen ga dan naar de website van Beweeg Bewust Meerssen of vul het contactformulier onderaan deze pagina.

Sport

Volwassenfonds Sport en Cultuur

Is er door omstandigheden geen geld voor sport? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het de contributie en/of attributen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Het fonds is er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als u als gevolg van de coronacrisis geldzorgen heeft.

 

Hoe werkt het?

1. U kunt zelf geen aanvraag doen. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, een consulent van Sociale Zaken of het Sociaal Team van uw woongemeente, een schuldhulpverlener of huisarts.

2. De intermediair doet, in overleg met u, een aanvraag. Per jaar kan er maximaal € 225 aangevraagd worden. U kiest zelf bij welke sportzaak u de attributen wil kopen.

3. De intermediair hoort vaak binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat u dat weten.

4. Na goedkeuring kunt u zich aanmelden bij betreffende club

5. Het fonds betaalt de contributie direct aan de aanbieder. U ontvangt zelf geen geld. Voor de sportattributen ontvangt u een tegoedbon voor de winkel van uw keuze.

Kijk voor meer informatie op https://www.volwassenenfonds.nl/

Sport

Sectorplan Sport COVID-19

Vanaf maandag 19 september 2022 starten de GGD’en het traject voor de herhaalprik COVID-19. Eerst voor mensen op afspraak, daarna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Dit kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan.

Omdat het niet onaannemelijk is dat het coronavirus deze winter weer oplaait is door de overheid de afgelopen periode een langetermijnstrategie COVID-19 uitgewerkt over wat er moet gebeuren in verschillende fasen van de coronapandemie. Uitgangspunt is dat de samenleving open blijft. In gezamenlijkheid met NOC*NSF, Sportbonden, Professionele ondernemers in de Sport (POS) en de directie sport van VWS hebben we mede op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren ook een sectorplan (maatregelenladder) sport uitgewerkt. Daarin is aangeven hoe de sport veilig en verantwoord kan worden ingericht en welke maatregelen het meest werkbaar zijn, voor sporters, officials, bezoekers, technische staf en medewerkers. 

Voor actuele informatie voor sportaanbieders verwijzen wij u naar: https://publicatie.nocnsf.nl/toolkit-nocnsf-c19-06/inhoud. Bijgaand treft u tevens de Maatregelenladder Sport aan.

Sport

MBvO Limburg gaat door!

De provincie heeft definitief besloten dat KBO Limburg de komende anderhalf jaar de taken van het steunpunt Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) gaat uitvoeren. Dat betekent dat de continuïteit en ondersteuning van de meer dan 1100 wekelijkse sport- en beweeggroepen voor senioren in Limburg, de lokale organisaties en de lesgevers is gewaarborgd. Ook de wettelijk verplichte, maar kostbare BUMA SENA rekening voor de komende periode is voldaan, zodat de beweeggroepen ook weer muziek kunnen gebruiken bij de gymnastiek-, dans-, watergym- en yoga activiteiten.

 

Dit is goed nieuws voor heel veel senioren want nu kunnen de laagdrempelige en speciaal voor deze doelgroep aangepaste sport- en beweegactiviteiten onder deskundige leiding in Limburg weer allemaal doorgaan. Daar zijn de meer dan 16.000 wekelijkse deelnemers uiteraard heel blij mee! Sportief actief blijven zorgt er immers voor dat senioren vitaler zijn, minder vallen en meer contacten hebben. Dat hebben de afgelopen 50 jaar MBvO in Limburg wel bewezen.

 

Vanaf 1 oktober a.s. is het provinciaal steunpunt MBvO onder de vlag van de KBO, weer bereikbaar en gaat samen met alle lokale sport- en beweegaanbieders aan de slag voor passend beweegaanbod voor iedere Limburgse senior. Er kunnen ook weer nieuwe beweeggroepen worden aangemeld. Alle beweegactiviteiten kunnen worden aangemeld. Van jeu de boules tot fietsen, van biljarten tot darten, van koersbal tot wandelvoetbal, van yoga tot Zumba en nog veel meer. Voorwaarde is wel dat de beweegactiviteit wekelijks wordt aangeboden en minimaal 40 weken per jaar.

 

Op de website www.mbvo.nl is vanaf 1 oktober weer alle informatie te vinden. 

Sport

Online Workshops Nationale Sportweek

Wil jouw sportclub of sportorganisatie zich ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming, vrijwilligersmanagement of sociale veiligheid? Dan nodigen we je graag uit voor onze online workshops tijdens de Nationale Sportweek 2022.

De workshops vinden plaats van maandag 19 september t/m donderdag 22 september. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen ga je samen met andere clubs en organisaties aan de slag met een bepaald thema. Na je deelname kun je de inzichten meteen in de praktijk brengen! 

De volgende workshop worden georganiseerd:

 • Vrijwilligersmanagement
 • Duurzame accomodatie
 • Clubkadercoach
 • Ledenbinding
 • Grensoverschrijdend gedrag
 • Positief Coachen
 • Sociale Veiligheid
 • Gezonde Sportomgeving
 • Open en veilige sport voor iedereen (LHBTI+)
 • Geld genereren

Voor meer info en/of inschrijven klik op onderstaande link:

uitnodiging-workshops-nationale-sportweek-2022.pdf (nocnsf.nl)

Sport

Subsidieregeling jeugdtrainers Sport

Provincie Limburg heeft de Subsidie Opleiding Jeugdtrainers 2021 – 2022 nog opengesteld tot 30 december 2022. Tot dan is het mogelijk voor amateursportverenigingen om subsidie aan te vragen voor het opleiden van jeugdtrainers. Zo wil Provincie Limburg een bijdrage leveren aan de sportparticipatie van de jeugd door te investeren in meer en beter opgeleide jeugdtrainers. Goed opgeleide jeugdtrainers maken sport voor jongeren niet alleen leuker, maar ook gezonder.

Dit pas bij de ambitie van de Provincie Limburg om van Limburg de gezondste, sportiefste en innovatiefste regio van Nederland te maken. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn, zeker voor onze jongeren. Sport en bewegen zorgt namelijk voor een gezonde fysieke en psychische ontwikkeling. Jeugdtrainers spelen een belangrijke rol bij het binden van jongeren aan sport en hun vereniging. Het te verstrekken subsidiebedrag bedraagt maximaal € 500,00 euro per amateursportorganisatie.

Voorwaarden:

Om subsidie te kunnen aanvragen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Dit zijn de belangrijkste:

 • Om voor een subsidie in aanmerking te komen dient een opleiding door de jeugdtrainer(s) namens een amateursportorganisatie te worden gevolgd.
 • Subsidie is enkel mogelijk voor opleidingen die aansluiten bij niveau 1, 2 of 3 van de Kwalificatiestructuur Sport.
 • De opleiding dient uiterlijk binnen 2 jaar na ontvangst van de subsidiebeschikking met succes te zijn afgerond.
 • De kosten voor de opleiding zijn gemaakt in de periode tot maximaal drie maanden vóór de datum van ontvangst van de aanvraag.

Hoe aanvragen?

Uiterlijk 30 december 2022 moet de aanvraag door de Provincie zijn ontvangen. Meer informatie over het aanvragen van deze subsidie en alle voorwaarden: https://www.limburg.nl/loket/subsidies/actuele-subsidies/subsidieregelingen/@7030/subsidie-opleiding/

Video met meer informatie https://prvlimburg.bbvms.com/p/previewplayer/c/4488960.html?inheritDimensions=true&placementOption=default

Sport

Cursus StartRunning/begin met hardlopen

Op 17 september 2022 begint bij JustGoo weer de succesvolle cursus StartRunning in Geulle, Maastricht, Sittard en Valkenburg.

In Geulle start deze hardloopcursus vanaf het sportcomplex van vv Geulsche Boys. Van daaruit trainen we in het prachtige buitengebied van Geulle, langs de Maas en het Julianakanaal, door het Bunderbos, rondom kasteel Elsloo etc.

Locatie: Sportcomplex Geulle, Andreas Sauerlaan 31, 6243 CC Geulle. Duur van deze cursus is 8 weken met 2 trainingen per week.

In het weekend trainen we op zaterdagochtend (09.30-10.45u), door de week op woensdagavond (18.30-19.45u). Cursusprijs: € 39,50 (minder dan € 2,50 per les).

Aanmelden: inschrijvingen worden in volgorde van aanmelding behandeld en na bevestiging van onze zijde ben jij verzekerd van deelname. De eerste 2 weken kunnen late aanmelders nog instromen in deze cursus (zolang er plekken beschikbaar zijn).

Al onze trainers hebben een opleiding van Atletiekunie genoten en zijn in het bezit van een EHBO- en reanimatie-certificaat.

Heb je nog vragen: info@justgoo.nl of 06-2792 5005.

https://www.justgoo.nl/hardlopen/startrunning

Sport

Summer Games Meerssen 2022 van Start!

De eerste dag van de Summer Games Meerssen zit er op. Maar liefst 60 kinderen deden mee aan het Neon Sports Festival in Sporthal Marsana. Deze week en de laatste week van de zomervakantie worden op diverse plekken in de Gemeente Meerssen sportieve activiteiten georganiseerd voor kinderen en jeugdigen. De activiteiten worden begeleidt door enthousiaste studenten met het diploma Leider Sportieve Recreatie. Wil jij nog mee doen aan de Summer Games? Check dan deze link voor het programma.

Sport

Programma Summer Games 2022

Uitrusten? Bankhangen? Computerspelletjes spelen? Dat kan natuurlijk, maar fijner is om tijdens de vakantie lekker in actie te komen. Daarom organiseren we ook dit jaar weer de Summer Games Meerssen. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 18 jaar organiseren we op diverse locaties in Meerssen gedurende de zomervakantie beweegactiviteiten.

Hieronder hebben we álle activiteiten op een rijtje gezet! Scroll dus snel naar beneden en kies je favoriete activiteiten. Zien we je deze vakantie? Door op de link te klikken van de activiteit krijg je meer informatie.

Inschrijven kan door een email te sturen naar info@meerssen.nl. Vermeld hierin de activiteit(en) waaraan je wilt deelnemen, je voornaam, naam, noodnummer en geboortedatum.

Week 1

Maandag 25 juli: Glow in the Dark Sports (6 t/m 12 jaar)

Dinsdag 26 juli: Expeditie Robinson (6 t/m 12 jaar)

Woensdag 27 juli: Aqua Splash Day (6 t/m 12 jaar)

Donderdag 28 juli: Multisports Festival (6 t/m 12 jaar)

Multisports Festival (4 t/m 6 jaar)

Vrijdag 29 juli: Trajekt Zomertour (4 t/m 18 jaar)

Week 2:

Maandag 29 augustus: Hip-Hop of Freerunnen en Acrobatica (6 t/m 12 jaar)

Dinsdag 30 augustus: Springkussen Festival (4 t/m 12 jaar)

Woensdag 31 augustus: Aqua Splash Day (6 t/m 12 jaar)

Donderdag 1 september: Bikeday @ Velorium (6 t/m 18 jaar)

Vrijdag 2 september: Trajekt Zomtertour (4 t/m 18 jaar)

Spelregels

 • De complete programmering is terug te vinden op deze pagina.
 • De programmering bestaat uit activiteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Bij de activiteit staat aangegeven voor welke leeftijd de activiteit geschikt is.
 • Deelname aan de activiteiten kosten € 3,- per deelnemer, per keer, tenzij anders aangegeven. Alleen betalen in contanten is mogelijk!
 • Deelname aan de activiteit op vrijdag is gratis.
 • Aan elke activiteit kan een maximum aantal kinderen meedoen: vol=vol!
 • Bij alle zwemactiviteiten is diploma A verplicht!
 • Zorg voor geschikte kleding en schoeisel. Houd rekening met binnen- en buitenaccommodaties.
 • Voor eten en drinken wordt niet gezorgd. Zorg dat je dit zelf meeneemt.
 • De activiteiten worden begeleid door professionals van Meerssen Beweeget met een BHV-diploma, samen met gecertificeerde partners.
 • Wij houden de weersvoorspellingen in de gaten. Bij (extreem) slecht weer, krijg je altijd een bericht via mail!
 • Wijzigingen in programma en tijden voorbehouden.
 • Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventueel letsel of schade.
 • Er kunnen foto’s en/of video’s gemaakt worden voor promotionele doeleinden.
 • Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen beschikbaar zodat uw kind toch kan deelnemen aan onze activiteiten. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Aanmelden

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Dit staat aangegeven.

We behouden ons het recht om kinderen die buiten de gestelde leeftijdsgroep vallen te weigeren/uit te schrijven.

 • Kies de activiteiten waaraan je wilt meedoen en meld je aan.
 • Je ontvangt van de organisatie een bevestiging op je inschrijving.

Let op: je ontvangt dus géén reminder meer, voorafgaand aan een activiteit. Ben je na aanmelding toch verhinderd? Meld je dan af via info@meerssen.nl .

Sport

FC Ulestraten wint 5x5 Voetbal

Woensdag 6 juli stond het eerste Meerssense Kampioenschap 5x5 Voetbal op het programma. 9 teams (groep 7 en 8) van de verschillende basisscholen in gemeente Meerssen streden om de eerste plek. Samen v.v. Bunde en Fontys Sportkunde studenten werd een sportieve middag beleefd. De sfeer was buitengewoon goed, mede door de vele ouders langs de zijlijn. Meerssen Beweegt feliciteert de winnaars.

De Top 3 van het Meerssens Kampioenschap 5x5 Voetbal:

 1. FC Ulestraten (Basisschool de Triangel, Ulestraten)
 2. FC Linda (Kindcentrum de Wereldster, Meerssen)
 3. The Gaots (Basisschool Franciscus, Bunde)

Note: De eerste en de laatste week van de zomervakantie organiseert Meerssen Beweegt wederom de Summer Games. Houdt de socials in de gaten voor meer info omtrent dit te gekke programma.

Sport

Spartan Zandvoort 2022

Zondag 29 mei hebben een aantal leden van Health Center Meerssen de Spartan Race in Zandvoort overwonnen! De afgelopen maanden hebben ze hier specifiek naar toe getraind aan de hand van Premium Trainingen bij Health Center Meerssen. Het was een pittige race! Zon, regen, wind en vooral veel zand! Voor iedere deelnemer een overwinning op verschillende vlakken; de eerste keer een Obstcale Run lopen, hindernissen halen die eerst niet lukten of een betere tijd dan vorig jaar neerzetten. Health Center Meerssen is trots op deze toppers!

Sport

Winnaar: de Gouden Ster

Vandaag stond het eerste Meerssens Kampioenschap Basketbal op het programma. 7 teams (groep 7 en 8) van de verschillende basisscholen in Meerssen streden om de felbegeerde bekers. Samen met de Gymdocenten Martijn en Lennert en BC Dunatos scheidsrechter Juul hebben we hier een sportieve middag van gemaakt. Meerssen Beweegt feliciteert de winnaars en bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze middag.

De top 3 van het Meerssens Kampioenschap Basketbal:

1. De Gouden Ster (Basisschool de Wereldster, Meerssen)

2. Snie Sna Snappie (Basisschool Franciscus, Bunde)

3. De Dunkers (Basisschool de Triangel, Ulestraten)Agenda: Woensdag 29 juni staat het Meerssens Kampioenschap 5x5 Voetbal op het programma voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen van gemeente Meerssen. Deze zullen gespeeld worden op het complex van V.V. Bunde.

Zoom