Daily Mile - Beweegweek Bs De Lindegaerd

Sport
17 oktober 2022

De Daily Mile als start voor de Beweegweek van Basisschool De Lindegaerd

Vanochtend omstreeks 08.30 uur werd door Wethouder Inge Smeets het startsein gegeven voor de beweegweek op basisschool de Lindegaerd. De eerste activiteit van deze week was de Daily Mile. Alle leerlingen en leerkrachten liepen of renden 15 minuten lang meerdere rondjes op een speciaal afgezet parcours.

“We constateren dat niet alle kinderen uit Meerssen voldoen aan de Beweegnorm en dit kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid op de lange termijn. Hoe jonger kinderen sport ervaren en ervaren dat dit ‘erbij hoort’ net als eten, slapen, hoe beter dat is voor hun fysieke staat. Het is ontzettend mooi dat basisschool de Lindegaerd heeft gekozen voor een beweegweek en te starten met de Daily Mile waardoor ieder kind in beweging komt” aldus Wethouder Smeets. Het is makkelijk en leuk en iedereen kan meedoen op z’n eigen tempo.

Ook directeur van de Basisschool Gillian Garritzen denkt er zo over. “Wij willen graag een actieve bijdrage leveren in de bestrijding van bewegingsarmoede. Beweging is essentieel in de ontwikkeling en het leven van kinderen. Daarom dat we gekozen hebben een Beegweek en de Daily Mile”.

De komende week zal dagdagelijks gestart worden met het rennen van 1 Mile. Daarnaast zullen ook andere activiteiten met het thema bewegen en gezonde leefstijl de revue passeren.

De Daily Mile is een effectief bewezen interventie. Uit recentelijk onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat de conditie omhoog gaat, kinderen zich beter kunnen concentreren en kinderen beter in hun vel zitten. De Daily Mile sluit volledig aan bij JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst wat bijdraagt aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. 

Wie

Kinderen