Gezondheid

Senioren Fit in de Koel in Rothem

Senioren Fit is voor iedereen die op verantwoorde wijze aan zijn/haar gezondheid wil werken. Bij Senioren Fit train je samen met leeftijdsgenoten in een uur het hele lichaam. Alle spieren worden getraind en de training verbetert uiteraard ook het uithoudingsvermogen. Tevens merk je dat flexibiliteit van de spieren toeneemt en dat je balans verbetert. Senioren Fit is goed voor de gezondheid en daarnaast is het samen sporten erg gezellig.

Senioren Fit wordt iedere woensdag van 11.00 – 12.00 uur in gemeenschapshuis de Koel in Rothem gegeven.

Wil je meedoen? Kom dan gerust een keertje binnenlopen/kijken of proberen. Voor meer informatie neem contact op met Baudouin Clairbois via 043 350 7125. Senioren Fit is een initiatief van Stichting Samen Meerssen en Meerssen Beweegt.

Sociaal

Old Stars tennissen

Na het succes van de eerste OLDSTARS-reeks afgelopen najaar start er een nieuwe reeks trainingen.

Alle 50-plussers zijn welkom bij de tennis- en padelclub VOLHARDING om kennis te maken met OLDSTARS-tennis.

OLDSTARS verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen.

Tennis is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staan ontmoeting en sociaal contact centraal. Ervaring met tennis is niet nodig.

Aanmelden voor OLDSTARS-tennis of een gratis proefles kan via activiteiten@tcvolharding.nl.

De groep komt wekelijks op dinsdagmorgen van 10:00 uur tot 11:00 uur bij TPC Volharding aan de Molenveldweg 5a bij elkaar.

Racket zijn in bruikleen beschikbaar.

Voor meer informatie of vragen bel gerust met Claudia via 06 - 1431 77 82

Sport

Padel clinics

Eerste padelclinics op 23 & 24 januari ‘23 bij TC Volharding in Meerssen!

 Bijzonder trots is Tennisclub Volharding in Meerssen.

Per januari 2023 zullen er namelijk twee gloednieuwe padelbanen schitteren op de club. Padel is ongekend populair op dit moment.

Steeds meer mensen willen kennismaken met padel of zoeken een gezellige club.

Per januari kan iedereen vrijblijvend kennismaken met padel en/of tennis én een padelclinic volgen in Meerssen.

Natuurlijk zijn er nog veel nieuwsgierigen die we graag op onze vereniging willen verwelkomen.

Op maandagavond 23 en 30 januari, 6 februari en dinsdagavond 24 en 31 januari, 7 februari vanaf 18.30 uur verzorgen wij vrijblijvende clinics voor zowel leden als niet-leden.

 Potentiële padellers kunnen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met de sport én onze vereniging.

Kosten voor niet-leden € 5,- per clinic. Rackets in bruikleen beschikbaar.

Tot snel!?

 Clinic volgen, lid worden of meer info?

Mail naar ledenadmin@tcvolharding.nl of bel gerust met Dave via 06-54975038. Website: www.tcvolharding.nl.

Adres TC Volharding: Molenveldweg 5a Meerssen. 

Sport

Volleyballers gezocht!

SV Groot Meerssen heeft (naast een grote turnafdeling) een kleine volleybal afdeling, die uitbreiding zoekt! Momenteel is er een groep senioren actief op recreatief niveau, onder begeleiding van een ervaren trainer. Er wordt getraind op woensdagavonden om 20:00 in sporthal Marsana. Na de training is er meestal nog een "evaluatie" in de kantine. Heeft U belangstelling? Kom gerust eens kijken op een woensdagavond!

Sport

Padelbanen bij TC Volharding

Bijzonder trots is Tennisclub Volharding in Meerssen.

Per januari 2023 zullen er namelijk twee gloednieuwe padelbanen schitteren op de club.

Padel is ongekend populair op dit moment. Steeds meer mensen willen kennismaken met padel of zoeken een gezellige club.

TC Volharding is druk met de voorbereidingen zodat iedereen per januari vrijblijvend kennis kan maken met padel en/of tennis in Meerssen.

Padel en tennis zijn booming en dat snappen wij maar al te goed. Waar het aantal tennisleden het afgelopen jaar met 6% steeg, verdubbelt het aantal padellers jaarlijks.

Padel is een nieuwe dynamische sport die je blijft verrassen.

Geen wonder dat het de snelst groeiende sport van Nederland is. Natuurlijk zijn er nog veel nieuwsgierigen die we graag op onze verenigingen willen verwelkomen. De komende tijd volgt er spoedig meer info over de mogelijkheden om kennis te maken met padel zoals startersclinics, de officiële opening en/of een open dag. Hierdoor kunnen potentiële padellers en tennissers op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport en onze vereniging. Tot snel!

Lid worden: mail naar ledenadmin@tcvolharding.nl

Voor Info bel gerust met Claudia via 06 14 31 77 82.

Website: www.tcvolharding.nl.

Adres TC Volharding: Molenveldweg 5a Meerssen.

Gezondheid

Valpreventie

Eén op de drie ouderen valt minstens 1x per jaar. Als je ouder wordt, ervaar je namelijk vaker moeite met je evenwicht. Misschien herkent u dit, of bent u al eens gevallen, of bent u bang om te vallen. Dan is deze cursus voor u!

Wij als Centrum voor Fysiotherapie en Medische Fitness organiseren een cursus valpreventie voor ouderen. Onze fysiotherapeut, Roger Willems, leert u hoe u steviger op de benen kunt staan en hoe u moet handelen mocht u onverhoopt toch ten val komen. In een groep van circa 10 personen wordt u aan de hand van verschillende oefeningen en parcoursen op uw eigen niveau en tempo uitgedaagd.

Aan het eind van de cursus loopt u gegarandeerd met meer zelfvertrouwen rond, is het risico om te vallen verkleind en is uw balans, kracht en coördinatie verbeterd.

Sport

Beweeg Bewust Meerssen van start!

Sport en beweging om jouw gezondheid te verbeteren

Duurzaam bewegen en het verbeteren van je algemene gezondheid, dat is Beweeg Bewust! Beweeg Bewust is een beweeginterventie ontwikkeld door Maastricht Sport i.s.m. medisch specialisten. Door middel van intensieve persoonlijke begeleiding, heeft sport en bewegen direct een positieve invloed op je gezondheid. Zonder hierbij te forceren en met veel plezier!

Meer informatie

Wil je meedoen of eerst meer informatie over Beweeg Bewust verkrijgen ga dan naar de website van Beweeg Bewust Meerssen of vul het contactformulier onderaan deze pagina.

Sport

Volwassenfonds Sport en Cultuur

Is er door omstandigheden geen geld voor sport? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het de contributie en/of attributen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Het fonds is er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als u als gevolg van de coronacrisis geldzorgen heeft.

 

Hoe werkt het?

1. U kunt zelf geen aanvraag doen. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, een consulent van Sociale Zaken of het Sociaal Team van uw woongemeente, een schuldhulpverlener of huisarts.

2. De intermediair doet, in overleg met u, een aanvraag. Per jaar kan er maximaal € 225 aangevraagd worden. U kiest zelf bij welke sportzaak u de attributen wil kopen.

3. De intermediair hoort vaak binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat u dat weten.

4. Na goedkeuring kunt u zich aanmelden bij betreffende club

5. Het fonds betaalt de contributie direct aan de aanbieder. U ontvangt zelf geen geld. Voor de sportattributen ontvangt u een tegoedbon voor de winkel van uw keuze.

Kijk voor meer informatie op https://www.volwassenenfonds.nl/

Sport

Sectorplan Sport COVID-19

Vanaf maandag 19 september 2022 starten de GGD’en het traject voor de herhaalprik COVID-19. Eerst voor mensen op afspraak, daarna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Dit kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan.

Omdat het niet onaannemelijk is dat het coronavirus deze winter weer oplaait is door de overheid de afgelopen periode een langetermijnstrategie COVID-19 uitgewerkt over wat er moet gebeuren in verschillende fasen van de coronapandemie. Uitgangspunt is dat de samenleving open blijft. In gezamenlijkheid met NOC*NSF, Sportbonden, Professionele ondernemers in de Sport (POS) en de directie sport van VWS hebben we mede op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren ook een sectorplan (maatregelenladder) sport uitgewerkt. Daarin is aangeven hoe de sport veilig en verantwoord kan worden ingericht en welke maatregelen het meest werkbaar zijn, voor sporters, officials, bezoekers, technische staf en medewerkers. 

Voor actuele informatie voor sportaanbieders verwijzen wij u naar: https://publicatie.nocnsf.nl/toolkit-nocnsf-c19-06/inhoud. Bijgaand treft u tevens de Maatregelenladder Sport aan.

Sport

MBvO Limburg gaat door!

De provincie heeft definitief besloten dat KBO Limburg de komende anderhalf jaar de taken van het steunpunt Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) gaat uitvoeren. Dat betekent dat de continuïteit en ondersteuning van de meer dan 1100 wekelijkse sport- en beweeggroepen voor senioren in Limburg, de lokale organisaties en de lesgevers is gewaarborgd. Ook de wettelijk verplichte, maar kostbare BUMA SENA rekening voor de komende periode is voldaan, zodat de beweeggroepen ook weer muziek kunnen gebruiken bij de gymnastiek-, dans-, watergym- en yoga activiteiten.

 

Dit is goed nieuws voor heel veel senioren want nu kunnen de laagdrempelige en speciaal voor deze doelgroep aangepaste sport- en beweegactiviteiten onder deskundige leiding in Limburg weer allemaal doorgaan. Daar zijn de meer dan 16.000 wekelijkse deelnemers uiteraard heel blij mee! Sportief actief blijven zorgt er immers voor dat senioren vitaler zijn, minder vallen en meer contacten hebben. Dat hebben de afgelopen 50 jaar MBvO in Limburg wel bewezen.

 

Vanaf 1 oktober a.s. is het provinciaal steunpunt MBvO onder de vlag van de KBO, weer bereikbaar en gaat samen met alle lokale sport- en beweegaanbieders aan de slag voor passend beweegaanbod voor iedere Limburgse senior. Er kunnen ook weer nieuwe beweeggroepen worden aangemeld. Alle beweegactiviteiten kunnen worden aangemeld. Van jeu de boules tot fietsen, van biljarten tot darten, van koersbal tot wandelvoetbal, van yoga tot Zumba en nog veel meer. Voorwaarde is wel dat de beweegactiviteit wekelijks wordt aangeboden en minimaal 40 weken per jaar.

 

Op de website www.mbvo.nl is vanaf 1 oktober weer alle informatie te vinden. 

Sport

Online Workshops Nationale Sportweek

Wil jouw sportclub of sportorganisatie zich ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming, vrijwilligersmanagement of sociale veiligheid? Dan nodigen we je graag uit voor onze online workshops tijdens de Nationale Sportweek 2022.

De workshops vinden plaats van maandag 19 september t/m donderdag 22 september. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen ga je samen met andere clubs en organisaties aan de slag met een bepaald thema. Na je deelname kun je de inzichten meteen in de praktijk brengen! 

De volgende workshop worden georganiseerd:

  • Vrijwilligersmanagement
  • Duurzame accomodatie
  • Clubkadercoach
  • Ledenbinding
  • Grensoverschrijdend gedrag
  • Positief Coachen
  • Sociale Veiligheid
  • Gezonde Sportomgeving
  • Open en veilige sport voor iedereen (LHBTI+)
  • Geld genereren

Voor meer info en/of inschrijven klik op onderstaande link:

uitnodiging-workshops-nationale-sportweek-2022.pdf (nocnsf.nl)

Sport

Cursus StartRunning/begin met hardlopen

Op 17 september 2022 begint bij JustGoo weer de succesvolle cursus StartRunning in Geulle, Maastricht, Sittard en Valkenburg.

In Geulle start deze hardloopcursus vanaf het sportcomplex van vv Geulsche Boys. Van daaruit trainen we in het prachtige buitengebied van Geulle, langs de Maas en het Julianakanaal, door het Bunderbos, rondom kasteel Elsloo etc.

Locatie: Sportcomplex Geulle, Andreas Sauerlaan 31, 6243 CC Geulle. Duur van deze cursus is 8 weken met 2 trainingen per week.

In het weekend trainen we op zaterdagochtend (09.30-10.45u), door de week op woensdagavond (18.30-19.45u). Cursusprijs: € 39,50 (minder dan € 2,50 per les).

Aanmelden: inschrijvingen worden in volgorde van aanmelding behandeld en na bevestiging van onze zijde ben jij verzekerd van deelname. De eerste 2 weken kunnen late aanmelders nog instromen in deze cursus (zolang er plekken beschikbaar zijn).

Al onze trainers hebben een opleiding van Atletiekunie genoten en zijn in het bezit van een EHBO- en reanimatie-certificaat.

Heb je nog vragen: info@justgoo.nl of 06-2792 5005.

https://www.justgoo.nl/hardlopen/startrunning

Sport

Summer Games Meerssen 2022 van Start!

De eerste dag van de Summer Games Meerssen zit er op. Maar liefst 60 kinderen deden mee aan het Neon Sports Festival in Sporthal Marsana. Deze week en de laatste week van de zomervakantie worden op diverse plekken in de Gemeente Meerssen sportieve activiteiten georganiseerd voor kinderen en jeugdigen. De activiteiten worden begeleidt door enthousiaste studenten met het diploma Leider Sportieve Recreatie. Wil jij nog mee doen aan de Summer Games? Check dan deze link voor het programma.

Meerssen

Officiële lancering Platform Meer Vitaal

Ben jij er dinsdag 13 september bij?

Meer info:

Gemeente Meerssen | Werk jij actief met ons mee en breng jij onze gemeenschap in groot Meerssen nog meer in beweging?

Sport

Spartan Zandvoort 2022

Zondag 29 mei hebben een aantal leden van Health Center Meerssen de Spartan Race in Zandvoort overwonnen! De afgelopen maanden hebben ze hier specifiek naar toe getraind aan de hand van Premium Trainingen bij Health Center Meerssen. Het was een pittige race! Zon, regen, wind en vooral veel zand! Voor iedere deelnemer een overwinning op verschillende vlakken; de eerste keer een Obstcale Run lopen, hindernissen halen die eerst niet lukten of een betere tijd dan vorig jaar neerzetten. Health Center Meerssen is trots op deze toppers!

Zoom