Nieuws uit Meer Vitaal

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sport

Dikke Bandenrace

Wil jij net zoals de 'echte' wielrenners meedoen aan de Volta Limburg Classic? En ben jij tussen de 3 en 12 jaar? Schrijf je dan nu in voor de Dikke Banden Race op zondag 2 april!

Start en Finish is op de Vroenhof in Eijsden vanaf 10.00 uur.

Gratis inschrijven kan via onderstaande link:

DIRECT INSCHRIJVEN

Sport

Online Workshops Rabo Clubsupport

Is jouw club klaar voor de toekomst?

Veel sport- en cultuurverenigingen spelen met vergelijkbare uitdagingen. Daarom organiseert Rabo ClubSupport van maandag 20 maart tot en met donderdag 5 april 2023 een aantal online workshops waarin we de meest voorkomende thema’s behandelen. Denk bijvoorbeeld aan verduurzaming, vrijwilligersmanagement en sponsorbeleid.

Nieuwe inzichten die je meteen kunt toepassen Tijdens de online workshops delen we actuele informatie over een thema en doe je allerlei nieuwe inzichten op. Niet alleen via de kennis van de docent, maar ook door andere clubs te ontmoeten en van elkaar te leren. Na je deelname kun je de nieuwe inzichten meteen toepassen bij je club.

Programma en aanmelden:

clubsupport-aanmelden.pdf (rabobank.com)

Sport

Voetbalcafé Beek & Meerssen

Afgelopen maandag werd er door de KNVB een voetbalcafé georganiseerd. Gastheer voor deze avond was GSV’28. Diverse voetbalclubs uit de gemeente Beek en de gemeente Meerssen kwamen bij elkaar om actuele thema’s met elkaar te bespreken. Zo werden er Good Practices aangedragen t.a.v. het vinden en binden van vrijwilligers binnen je eigen club. Tevens is er uitgebreid gesproken over de energieproblematiek binnen de eigen club en eventuele regelingen waarvan gebruik gemaakt kan worden. Ook de vraag: Hoe krijgen we meer scheidsrechters? was één van de onderwerpen die uitvoerig werd besproken deze avond. Vanuit zowel Beek als Meerssen waren medewerkers van de gemeente aanwezig om mee te luisteren en te denken over de onderwerpen. De aanwezigen beleefde de avond als positief, het gezamenlijk delen van successen en uitdagingen zorgt voor verbinding lokaal en regionaal. 

Sport

Opendag bij TC Volharding 1 april 2023

Tennis- en Padelclub Volharding uit Meerssen organiseert op 01 april, geen aprilgrap, een open dag voor iedereen.

Tijdens deze dag kun je kennismaken met tennis en/of padel en de tennisclub zelf.

Iedereen is welkom vanaf 10:00 uur op ons park aan de Molenveldweg 5a in Meerssen.

Tennis- en padelrackets zijn bruikleen aanwezig, dus je hoeft niets mee te nemen.

Meer informatie over ons kun je vinden op internet www.tcvolharding.nl.

Aanmelden voor 25 maart door te mailen naar activiteiten@tcvolharding.nl

Tot ziens op ons tennispark.

Sport

Carnaval Beweeg Spektakel

Ook dit jaar organiseert Meerssen Beweegt tijdens de carnavalsvakantie weer een te gekke beweegactiviteit voor de kinderen uit gemeente Meerssen. Bouw je eigen praalwagen en race hiermee tegen anderen tijdens de Praalwagen Race. Toon je skills tijdens de Prinsenscepter Estafette. Speel een uitdagend potje Confettitrefbal en nog veel meer. Tevens zal er gezorgd worden voor een gezonde versnapering deze dag.

Dag: Donderdag 23 februari

Locatie: Sporthal Marsana

Voor inschrijvingen en informatie klik één op van onderstaande links:

Inschrijven Carnaval Beweeg Spektakel 6 t/m 12 jaar

Inschrijven Carnaval Beweeg Spektakel 4 t/m 6 jaar

Gezondheid

4 weeks introductieprogramma 55+

Gepersonaliseerde functionele krachttraining, begeleid door professionele coaches.

Functionele krachttraining verbetert balans en stabiliteit, remt de natuurlijke afname van spiermassa en draagt bij aan behoud van onafhankelijkheid.

We starten altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens de uitgebreide intake bepalen we samen het niveau van fitness en wat het beste bij jou past. We werken niet met een standaard programma, iedereen is verschillend en heeft verschillende behoeftes. We focussen altijd op functie en mobiliteit, gecombineerd met kracht en conditie. Geen hippe fancy hypes, maar basics die altijd werken. We streven ernaar om het atletische vermogen van al onze klanten te verbeteren als preventie en/of therapie.

Of je nu bent geblesseerd, verminderd bent in functionaliteit of preventief aan het werk wilt. Bij ons ben je aan het juiste adres. Verschillende disciplines zullen je helpen blessure vrij te worden en pijnvrij te leren bewegen.

Neem de verantwoordelijkheid over je gezondheid in eigen hand. Ziekte en ziek worden, wordt door meerdere oorzaken beïnvloed en niet alles is maakbaar. Maar veel aspecten van gezondheid en fitheid kun je wel beïnvloeden. Health Center Meerssen helpt jou om dit optimaal te kunnen invullen op het gebied van training & beweging, voeding, rust & herstel en passende therapie.

Sport

Proeflidmaatschap TC Volharding

De eerste padelclinics met 140! deelnemers zijn volgeboekt. zowel leden als niet-leden staan te trappelen om kennis te maken met padel.

Naast de clinics kun je voor € 25,= eenmalig één maand een proeflidmaatschap afsluiten. Je kunt dan onbeperkt padellen en tennissen bij onze club. Rackets en ballen zijn in bruikleen beschikbaar.

Interesse in padellessen? Kijk op www.tcvolharding.nl/trainingen.

Op korte termijn zullen er nieuwe clinics gepland worden. Houd onze website en facebook in de gaten!

Clinic volgen of padellessen, lid worden of meer info? Mail naar ledenadmin@tcvolharding.nl of bel gerust met Dave via 06 - 5497 50 38.

Website: www.tcvolharding.nl

Adres TPC Volharding: Molenveldweg 5a 6231 RX Meerssen.

Sport

Iedereen kan meedoen

Mensen met een kleine beurs hebben niet altijd geld voor een avondje sporten of culturele hobby. Door de hoge energieprijzen en oplopende inflatie groeit deze groep. Het Jeugdfonds en Volwassenfonds Sport & Cultuur kan uitkomst bieden. "We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen – liefst iedereen - kan meedoen in onze maatschappij", aldus wethouder Bjorn Molling. "Ongeacht je financiële situatie. Ieder mens telt."

Eindjes aan elkaar knopen

In Meerssen maken ruim 200 mensen gebruik van een bijstandsuitkering. Door de oplopende kosten tegenwoordig komen daar nog eens twee keer zo veel inwoners bij die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van de energietoeslag. Dat scheelt, maar zelfs dan is er in sommige gezinnen weinig of geen geld over voor voetbal, hockey, schilderen of muziekles.

Voor ieder wat wils

Sport en cultuur hebben een positief effect op mensen. "Door beweging blijf je gezond en cultuur verrijkt je als mens. Bij een sportvereniging of culturele activiteit ontmoet je andere mensen. Je sociaal netwerk groeit en je krijgt zelfvertrouwen", vertelt Bjorn. "In Meerssen hebben we een grote diversiteit aan verenigingen en organisaties. Er is voor ieder wat wils. Het Jeugdfonds en Volwassenfonds Sport & Cultuur stelt meer mensen in staat om te kunnen deelnemen aan sport, of cultuur te beleven." Het Jeugdfonds is voor kinderen bedoeld, het Volwassenfonds voor iedereen boven de 18.

Hoe maak ik gebruik van het fonds?

Gebruik maken van een van de fondsen is eenvoudig. Kijk hiervoor op de site van de organisatie of meld je bijvoorbeeld bij Trajekt. Virginie Kosumi-Urlings is hier intermediair: "Door de hele korte lijnen die we vanuit Trajekt hebben met de mensen achter de fondsen, kunnen we maatwerk leveren en elke situatie apart beoordelen." Op de website van het Jeugdsportfonds en het Volwassenfonds staan aanvraagkaarten. "Als mensen die zelf al invullen, hebben we snel alle benodigde informatie." Virginie is blij met de fondsen: "Vooral voor de kinderen, want erbij horen en kunnen meepraten over hobby's is erg waardevol."

Tevreden

"Wij zijn ook erg tevreden met deze regeling", stelt Bjorn. "Zo kunnen veel meer mensen (blijven) deelnemen aan de samenleving, ongeacht hun financiële situatie. En het mooie is: de aanbieders van sport en cultuur in de gemeente Meerssen krijgen en behouden zo (nieuwe) leden. Dat is goed voor ons verenigingsleven."

Sport

Buitengewoon Fit vv Bunde

Samen met andere volwassenen en senioren bewegen in de buitenlucht. Een heerlijke manier om fit en actief te blijven! En dat is precies waar het om draait tijdens de Buitengewoon Fit lessen. Deze afwisselende les, die een uurtje duurt, staat in het teken van conditie, balans en krachttraining. De intensiteit wordt aangepast aan het niveau van de groep. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen. En het is ook nog eens erg gezellig!

Buitengewoon Fit wordt iedere dinsdag van 15.30 – 16.30 uur en donderdag van 10.00 – 11.00 uur op het sportveld van vv Bunde gegeven.

Wil je meedoen? Kom dan gerust een keertje kijken of proberen. Voor meer informatie neem contact op met Baudouin Clairbois via 06 211 288 74. Buitengewoon Fit is een initiatief van Stichting Samen Meerssen en Meerssen Beweegt.

Sport

Toekomstbestendigheid Sportclubs

Doe mee aan het onderzoek toekomstbestendigheid sportclubs!

Wij willen persoonlijk in gesprek met verenigingsbestuurders!

12 locaties in alle provincies Nederland van 7 februari - 10 maart rondetafelgesprekken met aanwezigheid van de landelijke politiek.

RVVB (register voor verenigingsbestuurders) wil wensen, behoeften en zorgen onder verenigingsbestuurders onder de aandacht brengen bij lokale en landelijke beleidsmakers. Op deze manier proberen we met elkaar sport- en subsidiebeleid in positieve zin aan te passen naar dat wat volgens verenigingsbestuurders noodzakelijk is voor toekomstbestendige clubs! HELP ONS hierbij door deel te nemen aan onze rondetafelgesprekken in iedere provincie.

RVVB gaat komende weken een rondgang langs 12 provincies doen om van verenigingsbestuurders te horen wat de staat van het verenigingsleven is. Bij het meldpunt zijn ruim 500 zorgwekkende signalen binnengekomen. Deze signalen betreffen helaas niet alleen hoge energiekosten, maar gaan ook over dalende ledenaantallen, terugloop in vrijwilligers en obstakels bij verduurzaming. Daarom start RVVB onder verenigingsbestuurders een onderzoek naar de toekomstbestendigheid van sportclubs. De Tweede Kamer heeft onlangs in het sportdebat aangegeven meer zicht te willen krijgen op wat er precies speelt binnen sportclubs. Kamerleden en/of andere politieke vertegenwoordigers met sport in hun portefeuille zullen bij verschillende sessies aanhaken.

“Wij willen er alles aan doen om sportclubs overeind te houden, ik ben erbij om naar bestuurders te luisteren, te vragen hoe het met de vereniging gaat en om ideeën op te halen!” Mohammed Mohandis Tweede Kamerlid PVDA.

De onderzoekscommissie met vertegenwoordigers uit de politiek wil in iedere provincie in gesprek met bestuurders van verschillende verenigingen. Deze gesprekken worden gebruikt om een beter beeld te kunnen vormen over de staat van het verenigingsleven. RVVB hoopt nog voor het sportdebat in de Tweede Kamer in april het onderzoeksrapport af te kunnen ronden.

Meld je aan! Schrijf je hier in voor het rondetafelgesprek bij jou in de buurt:

Aanmeldingsformulier RVVB on Tour (google.com)

Sport

Afsluitend Sportief Winterfeest

Vandaag stond de laatste beweegactiviteit van Meerssen Beweegt op het programma voor dit jaar. Een kleine 100-tal kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kwamen bij elkaar in Sporthal Marsana om daar aan de slag te gaan met Winter Spelen en Winterfun!! activiteiten. Zo werd er ge-snowboard, ijshockey gespeeld, curling, skeleton en was er een schans gemaakt waar de kinderen konden schansspringen. De sfeer zat er goed in, voor velen aanwezigen was het een geslaagde activiteit.

De volgende activiteit staat gepland tijdens de carnavalsvakantie op donderdag 23 februari 2023. Locatie en verdere informatie volgt nog.

Sport

WINTERSE FUN!! & Olympische Winterspelen

Het is weer Kerstvakantie. Dus tijd voor de Wintergames Meerssen. Doe jij ook mee dit jaar? We toveren de sporthal weer om tot een sportief wintersportgebied. Hoe hard durf jij op de slee naar beneden? Hoe ver schuif jij op het snowboard tot het eindpunt? of ga in de bobslee razendsnel door het parcours. Ben jij klaar om indoor sneeuwpret te ervaren?

Inschrijven 4 tm 6 jaar klik hier

Inschrijven 6 tm 12 jaar klik hier

Sport

Volleyballers gezocht!

SV Groot Meerssen heeft (naast een grote turnafdeling) een kleine volleybal afdeling, die uitbreiding zoekt! Momenteel is er een groep senioren actief op recreatief niveau, onder begeleiding van een ervaren trainer. Er wordt getraind op woensdagavonden om 20:00 in sporthal Marsana. Na de training is er meestal nog een "evaluatie" in de kantine. Heeft U belangstelling? Kom gerust eens kijken op een woensdagavond!

Sport

FuzeField in Bunde geopend

Na basisschool de Lindegaerd in Rothem werd vandaag ook op basisschool Franciscus in Bunde het FuzeField officieel geopend. Een FuzeField is een interactieve beweegvloer op het schoolplein die bewegen, educatie en spelen combineert. Kinderen worden zo uitgenodigd om samen te werken. Meerssen is hiermee de eerste gemeente in Limburg.

Wat is een FuzeField?

Op een FuzeField spelen kinderen educatieve spellen rondom topografie, rekenen, gezondheid, taal, klokkijken en bewegen. De beweegvloer is in de buitenlucht en kinderen kunnen de spellen zelfstandig gebruiken. Leerkrachten krijgen op die manier even ademruimte, terwijl de leerlingen leren, bewegen en samen plezier hebben. Stichting Bunde Beweegt is medefinancierder van het FuzeField.

Positief 

Wethouder Vanessa de Rond is bij de opening aanwezig en enthousiast over de FuzeField. “Je ziet dat er goed is nagedacht over de fysieke kant van kinderen. De bewegingen zijn eenvoudig en daardoor zeer toegankelijk. Het programma geeft direct opbouwende feedback aan de spelers. Dat motiveert en stimuleert de hersenen op een positieve manier. De lesstof blijft zodoende beter hangen.”

Kansengelijkheid

Schooldirecteur Ron Winkens van Basisschool Franciscus: 'Kinderen die in de klas bij de reguliere aanpak vastlopen, krijgen via het Fuze-Field meer oefenmomenten én op een andere manier ook de mogelijkheid om hun leerdoelen te bereiken. Ons thema voor schooljaar 2022-2023 is dan ook; 'Ook leren door bewegen! Het Fuze-Field sluit hier perfect bij aan."

Sport

Alleskunner Meerssen groot Succes

Vandaag was het een groot succes tijdens de Herfst Experience. Op het programma stond De Alleskunner Meerssen editie. Maar liefst 80 kinderen, dachten alles te kunnen, en stonden vanochtend in de Marsana Arena klaar om de strijd aan te gaan. Er werd zowel in teamverband als individueel gestreden. Ook onze wethouder sport Inge Smeets kwam langs om het enthousiasme en de strijdlust van de deelnemende kinderen te aanschouwen. Rondom de kerstdagen komt er weer een te gekke activiteit, dus houdt de socials in de gaten. 

Sport

Daily Mile - Beweegweek Bs De Lindegaerd

De Daily Mile als start voor de Beweegweek van Basisschool De Lindegaerd

Vanochtend omstreeks 08.30 uur werd door Wethouder Inge Smeets het startsein gegeven voor de beweegweek op basisschool de Lindegaerd. De eerste activiteit van deze week was de Daily Mile. Alle leerlingen en leerkrachten liepen of renden 15 minuten lang meerdere rondjes op een speciaal afgezet parcours.

“We constateren dat niet alle kinderen uit Meerssen voldoen aan de Beweegnorm en dit kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid op de lange termijn. Hoe jonger kinderen sport ervaren en ervaren dat dit ‘erbij hoort’ net als eten, slapen, hoe beter dat is voor hun fysieke staat. Het is ontzettend mooi dat basisschool de Lindegaerd heeft gekozen voor een beweegweek en te starten met de Daily Mile waardoor ieder kind in beweging komt” aldus Wethouder Smeets. Het is makkelijk en leuk en iedereen kan meedoen op z’n eigen tempo.

Ook directeur van de Basisschool Gillian Garritzen denkt er zo over. “Wij willen graag een actieve bijdrage leveren in de bestrijding van bewegingsarmoede. Beweging is essentieel in de ontwikkeling en het leven van kinderen. Daarom dat we gekozen hebben een Beegweek en de Daily Mile”.

De komende week zal dagdagelijks gestart worden met het rennen van 1 Mile. Daarnaast zullen ook andere activiteiten met het thema bewegen en gezonde leefstijl de revue passeren.

De Daily Mile is een effectief bewezen interventie. Uit recentelijk onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat de conditie omhoog gaat, kinderen zich beter kunnen concentreren en kinderen beter in hun vel zitten. De Daily Mile sluit volledig aan bij JOGG gezonde jeugd, gezonde toekomst wat bijdraagt aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. 

Sport

De Alleskunner Meerssen

Denk jij dat je alles kunt en lijkt het je leuk om te strijden tegen andere alleskunners? Met allemaal verschillende opdrachten van hard nadenken tot bewegen en van alleen tot met een groepje. Doe mee en toon je skills tijdens De Alleskunner Meerssen editie. Schrijf je in via de volgende link:

De Alleskunner Meerssen (meer-vitaal.nl)

Sport

Beweeg Bewust Meerssen van start!

Sport en beweging om jouw gezondheid te verbeteren

Duurzaam bewegen en het verbeteren van je algemene gezondheid, dat is Beweeg Bewust! Beweeg Bewust is een beweeginterventie ontwikkeld door Maastricht Sport i.s.m. medisch specialisten. Door middel van intensieve persoonlijke begeleiding, heeft sport en bewegen direct een positieve invloed op je gezondheid. Zonder hierbij te forceren en met veel plezier!

Meer informatie

Wil je meedoen of eerst meer informatie over Beweeg Bewust verkrijgen ga dan naar de website van Beweeg Bewust Meerssen of vul het contactformulier onderaan deze pagina.

Sport

Volwassenfonds Sport en Cultuur

Is er door omstandigheden geen geld voor sport? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het de contributie en/of attributen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Het fonds is er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als u als gevolg van de coronacrisis geldzorgen heeft.

 

Hoe werkt het?

1. U kunt zelf geen aanvraag doen. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, een consulent van Sociale Zaken of het Sociaal Team van uw woongemeente, een schuldhulpverlener of huisarts.

2. De intermediair doet, in overleg met u, een aanvraag. Per jaar kan er maximaal € 225 aangevraagd worden. U kiest zelf bij welke sportzaak u de attributen wil kopen.

3. De intermediair hoort vaak binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat u dat weten.

4. Na goedkeuring kunt u zich aanmelden bij betreffende club

5. Het fonds betaalt de contributie direct aan de aanbieder. U ontvangt zelf geen geld. Voor de sportattributen ontvangt u een tegoedbon voor de winkel van uw keuze.

Kijk voor meer informatie op https://www.volwassenenfonds.nl/

Sport

Sectorplan Sport COVID-19

Vanaf maandag 19 september 2022 starten de GGD’en het traject voor de herhaalprik COVID-19. Eerst voor mensen op afspraak, daarna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Dit kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan.

Omdat het niet onaannemelijk is dat het coronavirus deze winter weer oplaait is door de overheid de afgelopen periode een langetermijnstrategie COVID-19 uitgewerkt over wat er moet gebeuren in verschillende fasen van de coronapandemie. Uitgangspunt is dat de samenleving open blijft. In gezamenlijkheid met NOC*NSF, Sportbonden, Professionele ondernemers in de Sport (POS) en de directie sport van VWS hebben we mede op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren ook een sectorplan (maatregelenladder) sport uitgewerkt. Daarin is aangeven hoe de sport veilig en verantwoord kan worden ingericht en welke maatregelen het meest werkbaar zijn, voor sporters, officials, bezoekers, technische staf en medewerkers. 

Voor actuele informatie voor sportaanbieders verwijzen wij u naar: https://publicatie.nocnsf.nl/toolkit-nocnsf-c19-06/inhoud. Bijgaand treft u tevens de Maatregelenladder Sport aan.

Sport

MBvO Limburg gaat door!

De provincie heeft definitief besloten dat KBO Limburg de komende anderhalf jaar de taken van het steunpunt Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) gaat uitvoeren. Dat betekent dat de continuïteit en ondersteuning van de meer dan 1100 wekelijkse sport- en beweeggroepen voor senioren in Limburg, de lokale organisaties en de lesgevers is gewaarborgd. Ook de wettelijk verplichte, maar kostbare BUMA SENA rekening voor de komende periode is voldaan, zodat de beweeggroepen ook weer muziek kunnen gebruiken bij de gymnastiek-, dans-, watergym- en yoga activiteiten.

 

Dit is goed nieuws voor heel veel senioren want nu kunnen de laagdrempelige en speciaal voor deze doelgroep aangepaste sport- en beweegactiviteiten onder deskundige leiding in Limburg weer allemaal doorgaan. Daar zijn de meer dan 16.000 wekelijkse deelnemers uiteraard heel blij mee! Sportief actief blijven zorgt er immers voor dat senioren vitaler zijn, minder vallen en meer contacten hebben. Dat hebben de afgelopen 50 jaar MBvO in Limburg wel bewezen.

 

Vanaf 1 oktober a.s. is het provinciaal steunpunt MBvO onder de vlag van de KBO, weer bereikbaar en gaat samen met alle lokale sport- en beweegaanbieders aan de slag voor passend beweegaanbod voor iedere Limburgse senior. Er kunnen ook weer nieuwe beweeggroepen worden aangemeld. Alle beweegactiviteiten kunnen worden aangemeld. Van jeu de boules tot fietsen, van biljarten tot darten, van koersbal tot wandelvoetbal, van yoga tot Zumba en nog veel meer. Voorwaarde is wel dat de beweegactiviteit wekelijks wordt aangeboden en minimaal 40 weken per jaar.

 

Op de website www.mbvo.nl is vanaf 1 oktober weer alle informatie te vinden. 

Sport

Online Workshops Nationale Sportweek

Wil jouw sportclub of sportorganisatie zich ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming, vrijwilligersmanagement of sociale veiligheid? Dan nodigen we je graag uit voor onze online workshops tijdens de Nationale Sportweek 2022.

De workshops vinden plaats van maandag 19 september t/m donderdag 22 september. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen ga je samen met andere clubs en organisaties aan de slag met een bepaald thema. Na je deelname kun je de inzichten meteen in de praktijk brengen! 

De volgende workshop worden georganiseerd:

 • Vrijwilligersmanagement
 • Duurzame accomodatie
 • Clubkadercoach
 • Ledenbinding
 • Grensoverschrijdend gedrag
 • Positief Coachen
 • Sociale Veiligheid
 • Gezonde Sportomgeving
 • Open en veilige sport voor iedereen (LHBTI+)
 • Geld genereren

Voor meer info en/of inschrijven klik op onderstaande link:

uitnodiging-workshops-nationale-sportweek-2022.pdf (nocnsf.nl)

Sport

Subsidieregeling jeugdtrainers Sport

Provincie Limburg heeft de Subsidie Opleiding Jeugdtrainers 2021 – 2022 nog opengesteld tot 30 december 2022. Tot dan is het mogelijk voor amateursportverenigingen om subsidie aan te vragen voor het opleiden van jeugdtrainers. Zo wil Provincie Limburg een bijdrage leveren aan de sportparticipatie van de jeugd door te investeren in meer en beter opgeleide jeugdtrainers. Goed opgeleide jeugdtrainers maken sport voor jongeren niet alleen leuker, maar ook gezonder.

Dit pas bij de ambitie van de Provincie Limburg om van Limburg de gezondste, sportiefste en innovatiefste regio van Nederland te maken. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn, zeker voor onze jongeren. Sport en bewegen zorgt namelijk voor een gezonde fysieke en psychische ontwikkeling. Jeugdtrainers spelen een belangrijke rol bij het binden van jongeren aan sport en hun vereniging. Het te verstrekken subsidiebedrag bedraagt maximaal € 500,00 euro per amateursportorganisatie.

Voorwaarden:

Om subsidie te kunnen aanvragen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Dit zijn de belangrijkste:

 • Om voor een subsidie in aanmerking te komen dient een opleiding door de jeugdtrainer(s) namens een amateursportorganisatie te worden gevolgd.
 • Subsidie is enkel mogelijk voor opleidingen die aansluiten bij niveau 1, 2 of 3 van de Kwalificatiestructuur Sport.
 • De opleiding dient uiterlijk binnen 2 jaar na ontvangst van de subsidiebeschikking met succes te zijn afgerond.
 • De kosten voor de opleiding zijn gemaakt in de periode tot maximaal drie maanden vóór de datum van ontvangst van de aanvraag.

Hoe aanvragen?

Uiterlijk 30 december 2022 moet de aanvraag door de Provincie zijn ontvangen. Meer informatie over het aanvragen van deze subsidie en alle voorwaarden: https://www.limburg.nl/loket/subsidies/actuele-subsidies/subsidieregelingen/@7030/subsidie-opleiding/

Video met meer informatie https://prvlimburg.bbvms.com/p/previewplayer/c/4488960.html?inheritDimensions=true&placementOption=default

Sport

Cursus StartRunning/begin met hardlopen

Op 17 september 2022 begint bij JustGoo weer de succesvolle cursus StartRunning in Geulle, Maastricht, Sittard en Valkenburg.

In Geulle start deze hardloopcursus vanaf het sportcomplex van vv Geulsche Boys. Van daaruit trainen we in het prachtige buitengebied van Geulle, langs de Maas en het Julianakanaal, door het Bunderbos, rondom kasteel Elsloo etc.

Locatie: Sportcomplex Geulle, Andreas Sauerlaan 31, 6243 CC Geulle. Duur van deze cursus is 8 weken met 2 trainingen per week.

In het weekend trainen we op zaterdagochtend (09.30-10.45u), door de week op woensdagavond (18.30-19.45u). Cursusprijs: € 39,50 (minder dan € 2,50 per les).

Aanmelden: inschrijvingen worden in volgorde van aanmelding behandeld en na bevestiging van onze zijde ben jij verzekerd van deelname. De eerste 2 weken kunnen late aanmelders nog instromen in deze cursus (zolang er plekken beschikbaar zijn).

Al onze trainers hebben een opleiding van Atletiekunie genoten en zijn in het bezit van een EHBO- en reanimatie-certificaat.

Heb je nog vragen: info@justgoo.nl of 06-2792 5005.

https://www.justgoo.nl/hardlopen/startrunning

Sport

Summer Games Meerssen 2022 van Start!

De eerste dag van de Summer Games Meerssen zit er op. Maar liefst 60 kinderen deden mee aan het Neon Sports Festival in Sporthal Marsana. Deze week en de laatste week van de zomervakantie worden op diverse plekken in de Gemeente Meerssen sportieve activiteiten georganiseerd voor kinderen en jeugdigen. De activiteiten worden begeleidt door enthousiaste studenten met het diploma Leider Sportieve Recreatie. Wil jij nog mee doen aan de Summer Games? Check dan deze link voor het programma.

Sport

Programma Summer Games 2022

Uitrusten? Bankhangen? Computerspelletjes spelen? Dat kan natuurlijk, maar fijner is om tijdens de vakantie lekker in actie te komen. Daarom organiseren we ook dit jaar weer de Summer Games Meerssen. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 18 jaar organiseren we op diverse locaties in Meerssen gedurende de zomervakantie beweegactiviteiten.

Hieronder hebben we álle activiteiten op een rijtje gezet! Scroll dus snel naar beneden en kies je favoriete activiteiten. Zien we je deze vakantie? Door op de link te klikken van de activiteit krijg je meer informatie.

Inschrijven kan door een email te sturen naar info@meerssen.nl. Vermeld hierin de activiteit(en) waaraan je wilt deelnemen, je voornaam, naam, noodnummer en geboortedatum.

Week 1

Maandag 25 juli: Glow in the Dark Sports (6 t/m 12 jaar)

Dinsdag 26 juli: Expeditie Robinson (6 t/m 12 jaar)

Woensdag 27 juli: Aqua Splash Day (6 t/m 12 jaar)

Donderdag 28 juli: Multisports Festival (6 t/m 12 jaar)

Multisports Festival (4 t/m 6 jaar)

Vrijdag 29 juli: Trajekt Zomertour (4 t/m 18 jaar)

Week 2:

Maandag 29 augustus: Hip-Hop of Freerunnen en Acrobatica (6 t/m 12 jaar)

Dinsdag 30 augustus: Springkussen Festival (4 t/m 12 jaar)

Woensdag 31 augustus: Aqua Splash Day (6 t/m 12 jaar)

Donderdag 1 september: Bikeday @ Velorium (6 t/m 18 jaar)

Vrijdag 2 september: Trajekt Zomtertour (4 t/m 18 jaar)

Spelregels

 • De complete programmering is terug te vinden op deze pagina.
 • De programmering bestaat uit activiteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Bij de activiteit staat aangegeven voor welke leeftijd de activiteit geschikt is.
 • Deelname aan de activiteiten kosten € 3,- per deelnemer, per keer, tenzij anders aangegeven. Alleen betalen in contanten is mogelijk!
 • Deelname aan de activiteit op vrijdag is gratis.
 • Aan elke activiteit kan een maximum aantal kinderen meedoen: vol=vol!
 • Bij alle zwemactiviteiten is diploma A verplicht!
 • Zorg voor geschikte kleding en schoeisel. Houd rekening met binnen- en buitenaccommodaties.
 • Voor eten en drinken wordt niet gezorgd. Zorg dat je dit zelf meeneemt.
 • De activiteiten worden begeleid door professionals van Meerssen Beweeget met een BHV-diploma, samen met gecertificeerde partners.
 • Wij houden de weersvoorspellingen in de gaten. Bij (extreem) slecht weer, krijg je altijd een bericht via mail!
 • Wijzigingen in programma en tijden voorbehouden.
 • Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventueel letsel of schade.
 • Er kunnen foto’s en/of video’s gemaakt worden voor promotionele doeleinden.
 • Heeft u een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen beschikbaar zodat uw kind toch kan deelnemen aan onze activiteiten. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Aanmelden

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Dit staat aangegeven.

We behouden ons het recht om kinderen die buiten de gestelde leeftijdsgroep vallen te weigeren/uit te schrijven.

 • Kies de activiteiten waaraan je wilt meedoen en meld je aan.
 • Je ontvangt van de organisatie een bevestiging op je inschrijving.

Let op: je ontvangt dus géén reminder meer, voorafgaand aan een activiteit. Ben je na aanmelding toch verhinderd? Meld je dan af via info@meerssen.nl .

Sport

FC Ulestraten wint 5x5 Voetbal

Woensdag 6 juli stond het eerste Meerssense Kampioenschap 5x5 Voetbal op het programma. 9 teams (groep 7 en 8) van de verschillende basisscholen in gemeente Meerssen streden om de eerste plek. Samen v.v. Bunde en Fontys Sportkunde studenten werd een sportieve middag beleefd. De sfeer was buitengewoon goed, mede door de vele ouders langs de zijlijn. Meerssen Beweegt feliciteert de winnaars.

De Top 3 van het Meerssens Kampioenschap 5x5 Voetbal:

 1. FC Ulestraten (Basisschool de Triangel, Ulestraten)
 2. FC Linda (Kindcentrum de Wereldster, Meerssen)
 3. The Gaots (Basisschool Franciscus, Bunde)

Note: De eerste en de laatste week van de zomervakantie organiseert Meerssen Beweegt wederom de Summer Games. Houdt de socials in de gaten voor meer info omtrent dit te gekke programma.

Sport

Spartan Zandvoort 2022

Zondag 29 mei hebben een aantal leden van Health Center Meerssen de Spartan Race in Zandvoort overwonnen! De afgelopen maanden hebben ze hier specifiek naar toe getraind aan de hand van Premium Trainingen bij Health Center Meerssen. Het was een pittige race! Zon, regen, wind en vooral veel zand! Voor iedere deelnemer een overwinning op verschillende vlakken; de eerste keer een Obstcale Run lopen, hindernissen halen die eerst niet lukten of een betere tijd dan vorig jaar neerzetten. Health Center Meerssen is trots op deze toppers!

Sport

Winnaar: de Gouden Ster

Vandaag stond het eerste Meerssens Kampioenschap Basketbal op het programma. 7 teams (groep 7 en 8) van de verschillende basisscholen in Meerssen streden om de felbegeerde bekers. Samen met de Gymdocenten Martijn en Lennert en BC Dunatos scheidsrechter Juul hebben we hier een sportieve middag van gemaakt. Meerssen Beweegt feliciteert de winnaars en bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze middag.

De top 3 van het Meerssens Kampioenschap Basketbal:

1. De Gouden Ster (Basisschool de Wereldster, Meerssen)

2. Snie Sna Snappie (Basisschool Franciscus, Bunde)

3. De Dunkers (Basisschool de Triangel, Ulestraten)Agenda: Woensdag 29 juni staat het Meerssens Kampioenschap 5x5 Voetbal op het programma voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen van gemeente Meerssen. Deze zullen gespeeld worden op het complex van V.V. Bunde.

Zoom