Sectorplan Sport COVID-19

Sport
21 september 2022

Vanaf maandag 19 september 2022 starten de GGD’en het traject voor de herhaalprik COVID-19. Eerst voor mensen op afspraak, daarna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil uit voorzorg een herhaalprik krijgen. Dit kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan.

Omdat het niet onaannemelijk is dat het coronavirus deze winter weer oplaait is door de overheid de afgelopen periode een langetermijnstrategie COVID-19 uitgewerkt over wat er moet gebeuren in verschillende fasen van de coronapandemie. Uitgangspunt is dat de samenleving open blijft. In gezamenlijkheid met NOC*NSF, Sportbonden, Professionele ondernemers in de Sport (POS) en de directie sport van VWS hebben we mede op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren ook een sectorplan (maatregelenladder) sport uitgewerkt. Daarin is aangeven hoe de sport veilig en verantwoord kan worden ingericht en welke maatregelen het meest werkbaar zijn, voor sporters, officials, bezoekers, technische staf en medewerkers. 

Voor actuele informatie voor sportaanbieders verwijzen wij u naar: https://publicatie.nocnsf.nl/toolkit-nocnsf-c19-06/inhoud. Bijgaand treft u tevens de Maatregelenladder Sport aan.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk